Sva moć je u tebi

Sva moć je u tebi. I oduvijek je bila. I niko ti je nikad nije oduzeo, osim onda kada si odlučio da se predaš i pokloniš svoju moć nekome drugom, radi malih, sitnih razloga. Sva moć promjene je u tebi, onda kada kažeš ‘ne’ ili kažeš ‘da’. Uvijek praviš promjenu jer si ti jedina osoba koja je sposobna da je napravi u vlastito ime. A, odluke praviš svaki dan. Svaki dan prihvataš nešto, bilo da potvrdiš ili odbaciš. Svaki dan kreiraš svoj život, naizgled malim i nebitnim odlukama, koje oblikuju tvoju stvarnost. Svaka, ama baš svaka odluka, mozaik je onoga što gledaš pred svojim očima. I nema nikoga koga možeš optužiti jer si sam pristao svojim glasnim ili tihim odobravanjem na sve što se dešava oko tebe. Sve je do tebe, iako bi ‘krivca’ najradije tražio negdje izvan, daleko, jer je lakše. Sva moć je u tebi i samo joj se trebaš vratiti. I priznati sebi da sve što si do sada zamislio, da si to i dobio. Ma koliko svjestan ili nesvjestan bio svega što se dešava oko tebe.

Moć je u tebi. A, gdje je trošiš, čemu je poklanjaš svojom pažnjom? Na šta ti curi vrijeme? Stvaraš li stvari koje želiš ili one koje ti nisu po volji? Zbog čega pristaješ da se osjećaš loše, iako za to nema nikakvog razloga? Zbog čega odabireš teži puta, kada tvoje srce tačno zna šta želi? Ti imaš moć da odgovoriš na ove stvari i usmjeriš i oblikuješ svoje životno iskustvo upravo u onom smjeru u kojem se vidiš. I to je najveća istina i jedini put. Sve ostalo ne pripada tebi. I sve će se desiti onog momenta kada svojim najdubljim osjećajima odlučiš da će tako i biti. Znat ćeš to upravo zbog osjećaja. Jer ćeš se jednostavno osjećati dobro. Uvijek ćeš se osjećati dobro kad uradiš neku stvar koja ti donosi zadovoljstvo. Ma o čemu da se radi. Tvoje je samo da odlučiš. A, kad odlučiš sve se mijenja samo od sebe. Okolnosti se kreću upravo ka onome šta želiš, otvara se čista staza i stvari se odvijaju sa lakoćom. I onda spoznaš moć svoje kreacije, moć da budeš, radiš i imaš sve što poželiš. Jer je to energija koju uvijek imaš na raspolaganju.

I zapitaj sam sebe zbog čega ne koristiš moć koju imaš u vlastitu korist? Zbog čega donosiš odluke zbog kojih se, u najmanju ruku, ne osjećaš dobro? Zašto ne pratiš ono što ti srce kaže? Jer osjećaji su ti najbolji pokazatelji. I jednom kada preskočiš ta strah koji te čak sprečava i da razmišljaš o tome šta sve možeš, a ne o preprekama koje ti stoje na putu, a koje ti je um većinom izmislio, onda ćeš dobiti jednu potpuno novu perspektivu. Onda ćeš shvatiti da se sva tvoja sloboda krije u tebi i da nema te prepreke koju ne možeš preskočiti, ponajprije one koju si zamislio. Onda će ti biti jasno da nije važno gdje si, nego ko si, da nije važno šta želiš, nego da sve možeš ostvariti. Jednom kada se fokusiraš na sebe i moć svoga stvaranja. Jer ti si za sebe. Ti znaš šta je najbolje za tebe. Ti znaš kako je živjeti tvoj život i ti ćeš ga živjeti sa svakom novom odlukom koju doneseš. I ti si jedina osoba koja te zadržava na mjestu na kojem si sada. Iako znaš da hoćeš i možeš više. Iako znaš da nema ograničenja.

AUTHOR: Asim Bešlija