Vjerovanje čini čuda

Ko će vjerovati u tebe ako nećeš ti sam? Ko će vjerovati u ono što ti želiš ako nećeš ti na prvom mjestu? I, na kraju, šta očekuješ ako ti ne vjeruješ u stvari do kojih je tebi stalo? Možda će ti se vjerovanje u nešto što još ne vidiš čini iluzornim, ali koji je drugi put? Vjerovanje koje prati akciju dobitna je formula. Osjetiš da se krećeš naprijed, daješ svojim snovima krila i onda se dešavaju čuda. Vjerovanje je ta energija koja te vodi. Vjerovanje da možeš biti šta hoćeš, raditi šta želiš i imati sve ono za čim čezneš. I to vjerovanje koje na bilo koji način ne osporavaš, nego držiš čistu i jasni sliku onoga na što si se usmjerio bez da dovodiš u sumnju za šta si sve sposoban. I tek onda ćeš vidjeti. Iz samo jednog razloga – jer ništa nije nemoguće. Sve što želiš već postoji i samo je pitanje kada će ući u tvoje iskustvo, koliko ćeš se dugo opirati svojim nevjerovanjem da je to nešto nemoguće. U tome je nekako sva priča.

Vjerovanje je snažna energija, pogonsko gorivo, motivacija koja te vodi iz dana u dan, ona zahvalnost za sve što imaš i za sve što ti dolazi u susret. Vjerovanje u sebe da možeš stvoriti magične stvari jednom kada se odlučiš i kada osvijestiš svu svoju moć kreiranja života kakvog želiš. Jer, da ponovimo, ne postoje ograničenja osim onih koje sam sebi nametneš. To je samo igra uma, ubjeđivanje sebe, neslušanje drugih, vožnja nekim novim putem koji će ti donijeti drugačije rezultate. Sve sa vjerom da ti to stvarno možeš. I samo se osvrni. Sve ono što vidiš oko sebe stvorio si svojom vjerom da je moguće. Dobio si ono što si poželio, prije ili kasnije, na obične ili neobične načine. Vjerovanje da to možeš te je vodilo ka tome, bez slučajnosti, sa svrhom, uz lekcije, uspone i padove, da postaneš snažna osoba koja na samom kraju vjeruje sebi i svoju mogućnost da postane ono zbog čega je tu i otkrije svoju svrhu. Vjerovanje je ona moneta kojom plaćaš sve ono što ti tek dolazi, što si naručio za svoje životno iskustvo.

Jer šta ako ne vjeruješ da možeš? Šta će te onda voditi, davati ti snagu? Kako ćeš se probiti kroz iskušenja onoga što ne želiš, kako bi došao do onoga što želiš? Na koju ćeš se stranu okrenuti ako ne prema sebi i vjerovanju u sebe? Ostaje ti samo ta unutrašnja snaga, jačina vjere da vrlo brzo možeš biti i imati sve ono što si poželio. Samo te količina tvoga otpora koči u tome. Jer sve je moguće. Ponovi ovo – sve je moguće. Ako je to već negdje neko napravio, nema nikakvog razloga da ti ne uradiš isto ili bolje. Bez obzira na okolnosti ili svoju fizičku lokaciju. Sve svodi na tvoju energiju i koliko sam podupireš sebe. I zato nema druge nego da vjeruješ i uživaš dok gledaš kako se ostvaruje sve ono što si za sebe osmislio, slobodan i ohrabren, uvjeren i osnažen. Potpomognut vjerom tvoje sadašnje stanje nije konačna destinacija, već samo jedna usputna stanica na kojoj ćeš naučiti ono šta trebaš i nastaviti put dalje. Ka novom mjestu na kojem te čeka sve što želiš sada. Pa, onda isto tako ka nekoj novoj želji.

AUTHOR: Asim Bešlija