Već imaš sve što ti je potrebno

Iako se tako ne čini, već imaš sve što ti je potrebno u životu. Sebe. Ti si svoj najveći resurs. Ti si izvor iz kojeg ćeš dobiti sve što poželiš. Najprije ideje, a onda i konkretne stvari koje možeš opipati rukama. Sve kreće od tebe, od toga šta i kako odašilješ i kako se odnosiš prema svojim vlastitim željama i idejama o tim željama. Ako nešto želiš, moraš to stvarno željeti, uskladiti se sa tom željom, gajiti pozitivnu misao i izbrisati sve iz svoga uma što joj proturječi. Onda će se i ostvariti. Što je više podržavaš svojim dobrim mislima, to je bliža. I onda samo prati kako se stvari oko tebe mijenjaju, kako ti dolaze ljudi, situacije, prilike, osjećanja, znakovi, koji te svi zajedno vode ostvarenju tvoje želje. Onoga što si najprije skrojio o svojoj unutrašnjosti, da bi ti se na kraju pokazalo u stvarnosti. Najjednostavnije rečeno.

I to jeste magično. To jeste tvoje bogatstvo za kojim možeš posegnuti bilo kada i koje ti niko i nikada ne može oduzeti. Jer ima dovoljno za sve. Tvoje je samo da odlučiš šta želiš od života, koje su to stvari i da ih kreiraš onakvima kakvima bi ih želio vidjeti, a onda se prepustiti dobrim osjećajima i uživanju u viziji onoga što će ne tako daleko biti tvoja stvarnost. Ti, dakle, imaš sve što je potrebno, a krije se u jačini tvoje mašte da stvoriš ono istinsko što postoji u tebi i što ti ne da mira, na najbolji mogući način. To je za tebe, pa makar to niko nikad prije nije radio ili vidio. To je ta tvoja dobra emocija čim pomisliš na ono što želiš. A, mašta je je neograničena i tvoja je kreativna sila kojom inače krojiš svaki svoj dan, nekad baš onako kako želiš a nekad po automatizmu. Ali samo jedno trebaš znati – sve je do tebe. Sve čemu daješ energiju, raste i dolazi do tebe, prije ili kasnije.

Dakle, moraš shvatiti da u sebi imaš sve što ti je potrebno. Moć kreacije kojom si već predvidio kako tvoj život treba izgledati ili, ako ti se već ne sviđa, moć promjene u svakom trenutku. Jer život jeste konstantna promjena, prelazak iz jedne u drugu nesigurnost koje ti pomažu da izrasteš u ono što svakako trebaš biti. Od svoga rođenja. Sve što je potrebno jeste da se prisjetiš sebe i svoje snage, činjenice da ti jesi moćan stvaralac i da sve što imaš u životu jesi stvorio sam. Ti. Niko drugi. Tako da u momentima kada se osjetiš praznih ruku, isprazno, nemoćno, bezvoljno, bez cilja, dovoljno je da se sjetiš da si ti svojim odlukama i svojim osjećanjima došao na mjesto na kojem si sada. Niko te tu nije doveo bez tvog pristanka. To znači da se možeš pomjeriti i na bolje mjesto, opet svojom odlukom. Najprije u svojim mislima, a onda i konkretnim radnjama koje ih prate. Možeš stvoriti novi život. Potrebno je samo da odlučiš i da se uskladiš sa odlukom. Prateći svoje srce.

Ne postoji ništa što ne možeš biti, raditi ili imati. Tvoje je samo da odabereš. Naslikaš svoju sliku i, kad je potrebno, stalno je mijenjaš novom, stalno proizvodiš novog sebe koji doprinosi razvoju svijeta koji ga okružuje. Tako što ćeš biti jači, produktivniji, tako što ćeš sijati, širiti svoju dobru energiju, uživati u životu i uvijek stvarati nove stvari od koje ti, a i drugi oko tebe, uvijek imaju koristi. Sve je tu, nadohvat ruke, čeka na tebe. Odbaci sumnju i strah, ne ubijaj svoju želju, vjeruj i prepusti se dobrim osjećajima. Jer poenta svega i jeste da se osjećaš dobro. Dobrobit je tvoje prirodno stanje. Sve je dobro i može biti samo bolje. Jednom kada ti odlučiš da tako bude. I to je jedini put. Saznanje da si rođen u obilju i da tvoja priča ima jedino veze s tobom. A, kad je tebi dobro, kako inače i treba biti, bit će i svima oko tebe. Za početak je dovoljno da otkriješ samog sebe i počneš pričati neku novu priču. I onda gledati kako se odvija život.

AUTHOR: Asim Bešlija